Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Vi söker chef till Enheten för operativ cybersäkerhetsförmåga, en viktig roll i arbetet med att utveckla Sveriges förmåga att förebygga och hantera it-incidenter. Sista ansökningsdag är den 19 oktober.

Uppdaterad | Publicerad

USA Today rapporterar en dramatisk ökning av riktade attacker

USA today har rapporterat att en mängd riktade attacker, genom infekterade Microsoft Office-bilagor, har ökat under senaste tiden. Attackerna har ökat från 1-2 i veckan under 2006 till över 700 under mars 2007.

Attackerna har bland annat riktats mot anställda inom amerikanska myndigheter, försvaret samt inom kärnkraftsindustrin. Genom att bifoga MS Office-bilagor hoppas "Cyberspioner" att användare ska luras till att klicka på en bilaga och därigenom öppna en bakdörr in i systemet.

För mer information:

http://www.usatoday.com/tech/news/computersecurity/2007-04-22-cyberspies-microsoft-office_N.htm

http://isc.sans.org/diary.html?storyid=2688&rss