Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Jobba på CERT-SE? Nu söker vi en förvaltningsledare IT inom cybersäkerhet med sista ansökningsdag 17 augusti, samt en administrativ stjärna med it-säkerhetskunskap till vår desk med sista ansökningsdag 23 augusti.

Uppdaterad | Publicerad - Microsoft

Microsoft Word-dokument används för att utnyttja Internet Explorer sårbarheten.

Det rapporteras om Word-dokument som utnyttjar den senaste säkerhetsbristen Internet Explorer.

Det senaste sårbarheten i Internet Explorer, som Microsoft så sent som i går släppte en rättning för, kan även utnyttjas med hjälp av speciellt utformade Word-dokument. Nu finns det rapporter om Word-dokument som när de öppnas exekverar en ActiveX-kontroll som hämtar skadligt webbinnehåll från en extern webbplats. Detta sker dolt i bakgrunden utan att användaren gör något annat än att öppna dokumentfilen som ser ut som en vanlig .doc fil.

Man bör som vanligt alltid vara försiktig med vilka filer man öppnar och det är väldigt viktigt att uppdatera Internet Explorer med den senaste rättningen från Microsoft.

Information om rättningen:

http://www.sitic.se/sarbarheter/sr/sr08-328-microsoft-zero-day-sarbarheten-i-internet-explorer-rattad