Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Vi söker chef till Enheten för operativ cybersäkerhetsförmåga, en viktig roll i arbetet med att utveckla Sveriges förmåga att förebygga och hantera it-incidenter. Sista ansökningsdag är den 19 oktober.

Publicerad - Sårbarhet, SAP

SR10-052 SAP - Sårbarhet i SAP GUI

Det grafiska användargränssnittet för SAP innehåller en sårbarhet som kan medge godtycklig kodexekvering.

Problembeskrivning

CVE-referens: -

En allvarlig sårbarhet har identifierats i ActiveX-komponenten "SAPBExCommonResources" som ingår SAP:s grafiska användargränssnitt. Bristen kan utnyttjas för att exekvera skadlig kod på ett sårbart system om en användare luras att besöka en speciellt utformad websida. Rättning finns att tillgå från SAP, se länk nedan (kräver inloggning).

Påverkade versioner

  • SAP GUI 7.x

Mer information och programrättningar

https://service.sap.com/sap/support/notes/1407285