Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Jobba på CERT-SE? Nu söker vi en förvaltningsledare IT inom cybersäkerhet med sista ansökningsdag 17 augusti, samt en administrativ stjärna med it-säkerhetskunskap till vår desk med sista ansökningsdag 23 augusti.

Uppdaterad | Publicerad - McAfee

En felaktig uppdatering i McAfee får Windows-system att krascha

McAfee Antirvirus detekterar en legitim systemfil i Windows som skadlig vilket leder till att systemet inte klarar av en omstart.

En felaktig uppdatering av antivirussignaturer för antivirusprogrammet från McAfee har resulterat i att en helt legitim systemfil i Windows (svchost.exe)klassas som skadlig och tas bort från systemet. Detta innebär att systemet inte klarar av en omstart, systemfilen måste återställas om systemet skall kunna starta igen. McAfee har publicerat råd och instruktioner för hur man återställer sitt system beroende på vilket felläge systemet befinner sig i.

Mer information och instruktioner:

http://siblog.mcafee.com/support/mcafee-response-on-current-false-positive-issue/

https://kc.mcafee.com/corporate/index?page=content&id=KB68780