Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Jobba på CERT-SE? Nu söker vi en förvaltningsledare IT inom cybersäkerhet med sista ansökningsdag 17 augusti, samt en administrativ stjärna med it-säkerhetskunskap till vår desk med sista ansökningsdag 23 augusti.

Publicerad

BlindElephant - Ett nytt intressant pentest verktyg

På BlackHat 2010 som gick av stapeln för några veckor sedan så presenterades ett intressant pentestverktyg.

Under BlackHat 2010 så presenterade Patrick Thomas ett intressant pentest-verktyg för att scanna webservrar med. Verktyget använder hashar av installerade filer för att ta reda på vilken version av programvaran som körs på servern. Tester har visat att det går mycket fort att scanna ett stort antal hostar.

Mer information:

https://media.blackhat.com/bh-us-10/presentations/Thomas/BlackHat-USA-2010-Thomas-BlindElephant-WebApp-Fingerprinting-slides.pdf

http://blindelephant.sourceforge.net/