Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Vi söker chef till Enheten för operativ cybersäkerhetsförmåga, en viktig roll i arbetet med att utveckla Sveriges förmåga att förebygga och hantera it-incidenter. Sista ansökningsdag är den 19 oktober.

Publicerad

DNSSEC och SOPA

Det amerikanska lagförslaget SOPA äventyrar DNSSEC enligt .SE.

Anne-Marie Eklund-Löwinder på .SE har bloggat om SOPA och DNSSEC. Det amerikanska lagförslaget SOPA föreslår bland annat blockering av webbplatser som misstänks bryta mot amerikansk upphovsrätt. Blockeringen skulle ske på DNS-nivå vilket hotar att äventyrar DNSSEC. Lagförslaget har stött på hårt motstånd, exempelvis kommer Reddit och den engelska delen av Wikipedia protestera genom att vara "svarta" under morgondagen (2012-01-18).

Förespråkarna av SOPA har de senaste dagarna backat och strykit DNS-blockering från lagförslaget samt lagt andra delar på is. DNS-blockering kommer dock vara en het potatis framöver, det visar inte minst domstolsbeslut i Finland och Nederländerna där ISP:ar har blivit ålagda att blockera The Pirate Bay.

Mer information: