Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Vi söker chef till Enheten för operativ cybersäkerhetsförmåga, en viktig roll i arbetet med att utveckla Sveriges förmåga att förebygga och hantera it-incidenter. Sista ansökningsdag är den 19 oktober.

Publicerad

Färggranna tidslinjer i log2timeline

SANS har släppt Excel-mallar som färgkodar tidslinjer genererade av log2timeline.

log2timeline är ett verktyg skrivet i Perl som skapar en tidslinje från filer som kan vara i en mängd olika format, exempelvis Apache-loggfiler, Windows event-loggar, PCAP-filer eller Internet Explorer historik. Tanken är att log2timeline ska kunna extrahera tidsstämplar och viss meta-data från alla sorters olika filer och generera en kombinerad tidslinje. På så sätt kan en händelse som är spridd över många loggfiler lätt analyseras. En rad olika utdataformat stöds också, till exempel CSV och SQLite.

I veckan publicerade SANS Excel-mallar som färgkodar den genererade tidslinjen vilket underlättar analysen.

Mer information:

http://log2timeline.net/

http://computer-forensics.sans.org/blog/2012/01/25/digital-forensic-sifting-colorized-super-timeline-template-for-log2timeline-output-files