Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Vi söker chef till Enheten för operativ cybersäkerhetsförmåga, en viktig roll i arbetet med att utveckla Sveriges förmåga att förebygga och hantera it-incidenter. Sista ansökningsdag är den 19 oktober.

Publicerad - Sårbarhet, Novell

SR12-160 Novell - ZENworks Asset Management sårbar

Webbkonsol till ZENworks Asset Management 7.5 sårbar för informationsläckage.

Problembeskrivning

CVE-referens: CVE-2012-4933

Juan Vazquez har upptäckt en sårbarhet i ZENworks Asset Managements webbkonsol. Sårbarheten medger bland annat att en extern angripare kan läsa godtyckliga filer med SYSTEM-rättigheter.

Webbkonsolen tillhandahåller Java-applikationen rtrlet. Applikationen innehåller funktionen HandleMaintenanceCalls() som i sin tur implementerar en rad anrop (maintenance requests). Två att dessa anrop använder hårdkodade användarnamn och lösenord, något som kan utnyttjas för att läsa godtyckliga filer på systemet och komma över känsliga konfigurationsparametrar.

I skrivande stund finns ingen programrättning tillgänglig. En tillfällig lösning kan vara att kraftigt begränsa tillgången till webbkonsolen (med lämpliga brandväggregler).

Påverkade versioner

  • Novell ZENworks Asset Management 7.5

Mer information och programrättningar

http://www.kb.cert.org/vuls/id/332412