Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Vi söker chef till Enheten för operativ cybersäkerhetsförmåga, en viktig roll i arbetet med att utveckla Sveriges förmåga att förebygga och hantera it-incidenter. Sista ansökningsdag är den 19 oktober.

Publicerad - databas, dump

Utskick kring läckta databasdumpar

Under de senaste veckorna har det förekommit flertalet läckta databasdumpar med användaruppgifter runt om på nätet. Dessa databasdumpar är i vissa fall flera år gamla, men kan trots detta vara av intresse att hålla ett öga på. Vi har med anledning av detta genomfört utskick till berörda organisationer vars användare identifierats.

Vill du veta om några specifika inloggningsuppgifter finns bland de som stulits kan du söka på din e-postadress i databasen Have I been pwned?. Den drivs av Troy Hunt som samlar information om lösenordsläckor. Organisationer kan även söka på epostadresser som hör till sin domän.

Tänk på att det alltid är av stor vikt att man inte återanvänder samma lösenord på flera platser eller system. Det kan även vara bra att kontrollera att läckta lösenord som hör till en organisation inte används av andra användare, då angripare kan köra riktade brute force-attacker med de läckta uppgifterna mot andra kända användare.