Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Jobba på CERT-SE? Nu söker vi en förvaltningsledare IT inom cybersäkerhet med sista ansökningsdag 17 augusti, samt en administrativ stjärna med it-säkerhetskunskap till vår desk med sista ansökningsdag 23 augusti.

Publicerad

Stulna användaruppgifter från Yahoo

Yahoo meddelar att en stor mängd användarinformation stulits vid ett intrång under 2013. Drabbade användare uppmanas att byta ut sina lösenord.

I september meddelade Yahoo att användaruppgifter för ca 500 miljoner konton hade stulits vid ett intrång som skett under 2014. Nu har de även upptäckt att uppgifter för dubbelt så många användare stals under ett intrång året innan. Uppgifterna som läckt innehåller namn, e-postadresser, postadresser, telefonnummer, krypterade lösenord (MD5) och svar på säkerhetsfrågor. Yahoo hävdar att inga lösenord i klartext, konto- eller kreditkortsuppgifter har stulits.

De har publicerat en FAQ gällande denna informationsläcka:
https://help.yahoo.com/kb/account/SLN27925.html