Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Jobba på CERT-SE? Nu söker vi en förvaltningsledare IT inom cybersäkerhet med sista ansökningsdag 17 augusti, samt en administrativ stjärna med it-säkerhetskunskap till vår desk med sista ansökningsdag 23 augusti.

Publicerad

CERT-EU har släppt en rapport om DMARC

I rapporten förklaras vad DMARC är och hur det kan användas för att stoppa skräppost och bluffmail.

Förkortningen DMARC står för "Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance" och är en teknisk specifikation som beskriver hur e-postsystem ska hantera mottagna meddelanden. Den bygger på två andra befintliga mekanismer, Sender Policy Framework (SPF) och Domain Keys Identified Mail (DKIM) för e-post validering och autentisering av avsändare. Rapporten beskriver hur DMARC fungerar och hur det kan implementeras.

Länk till rapporten:
https://cert.europa.eu/static/WhitePapers/UPDATED%20-%20CERT-EU%20SWP-17_001_v1_2_DMARC.pdf