Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.

Publicerad

Med anledning av rapport om stort nätangrepp

CERT-SE nåddes igår kväll av en rapport från Department of Homeland Security (DHS), Federal Bureau of Investigation (FBI) och UK National Cyber Security Centre (NCSC).[1] I rapporten omnämns ett flertal sårbarheter, säkerhetsbrister och attackvektorer som utnyttjats i storskaliga angrepp.

Rapporten sätter ljuset på att det är viktigt att åtgärda säkerhetsbrister och sårbarheter för att minska risken för angrepp, även i nätverksutrustning. I rapporten nämns också flera användbara tips riktade till allmänheten, tillverkare, säkerhetsleverantörer och operatörer.

Rekommendation

CERT-SE uppmanar att ta del av rapporten och vidta de åtgärder som rekommenderas

Källa

[1] https://www.us-cert.gov/ncas/alerts/TA18-106A