Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Jobba på CERT-SE? Sök junior systemadministratör inom IT-säkerhet. Sista ansökningsdag 3 juni.

Uppdaterad | Publicerad - Blixtmeddelande

Uppdatering angående felaktiga utskick

På morgonen vid niotiden måndagen 30 december skickade CERT-SE ett antal felaktiga meddelanden ut till alla mottagare på sändlistan för blixtmeddelande. Det hela var resultatet av ett handhavandefel och medförde att sex felaktiga mejl gick ut till närmare 10 000 mottagare.

CERT-SE har mottagit många telefonsamtal och mejl angående detta. De meddelanden som skickades ut var bland annat mottagares frånvaromeddelanden eller andra automatgenererade svar från mottagare, som normalt inte ska hamna i listan för utskick. Vi ber er att radera de felaktiga mejlen. Inget av innehållen i mejlet är något som mottagarna behöver agera på.

Vi ber om ursäkt för det inträffade och tycker att händelsen är särskilt tråkig med tanke på att sändlistan för blixtmeddelande är en viktig kanal för CERT-SE där informationen oftast är en uppmaning till omedelbar åtgärd.

Den tekniska utredningen kunde utsluta både tekniskt fel och angrepp. Vi behöver dock justera rutin och införa extra steg för kvalitetssäkring av utskicken.

Händelsen har rapporterats som en personuppgiftsincident till Datainspektionen.