Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.

Veckobrev

Sida 2 av 39 - Totalt 777 träffar på Veckobrev. Fler nyckelord.

CERT-SE:s veckobrev v.17

Det är många som eldar på säkerhetsarbetet i dessa tider, och det finns en hel del stöd och vägledning för organisationer att ta del av på bland annat informationssakerhet.se. Vidare har CISA publicerat en lista med de mest utnyttjade sårbarheterna som även inkluderar de mest utnyttjade sårbarheterna 2021. Listan kan vara behjälplig när det gäller att göra priotiteringar i säkerhetsarbetet. Läs också i detta veckobrev om hur du uppnår "best practises" inom cybersäkerhet enligt NIST.

CERT-SE:s veckobrev v.6

I veckan har det rapporterats om flera angrepp, bland annat på ett bolag som tillhandahåller tjänster för ett stort antal flygplatser och på mobilnät i Portugal. Cybersäkerhetsmyndigheter i USA, Australien och Storbritannien har också gått ut med en gemensam varning för att de under 2021 såg en ökning av ransomware mot samhällskritisk infrastruktur. Dessutom bjuder HSE på spännande läsning om deras erfarenheter från angreppet på den irländska sjukvårdssektorn förra året.